ИНТЕРВЮ С ПОРОКА

Стандартен

intervu s poroka

Свети Петър ме въвежда с недоволна физиономия в лъскавия външен асансьор, водещ към Рая. Докато се изкачваме към седмото небе гледа нацупено. Накрая, когато пристигаме не се сдържа и злостно изплюва, че според него не съм за този етаж и единствената причина заради която ми е уредил среща със Свети Валентин е била надеждата му Люба Вангелова да ме придружи за интервюто. “Праведни и красиви жени тук почти не се качват” пояснява той, докато портите се плъзгат и асансьора не го отнася към някое от долните небеса. Раят не е нищо особено за човек, който така или иначе живее на късче от него. Намирам се сред гора, изглеждаща точно като ботаническата градина в Балчик. На север зеленината се блъска в масивни скали, по които с грохот се стича водопад, подозрително наподобяващ Райското пръскало. На изток се е ширнала морската синева, а брегът е зареден с магнетизма на нос Калиакра. Обзалагам се, че праведните души живеещи на юг танцуват сиртаки. Същото правят и тримата попийнали сбърканяци, които се кълчат около маса, отрупана със свински бутове, сирена, вина, плодове, френски франзели и български фин млечен шоколад. Най-буйният от тримата, онзи с огромната винена гарафа в ръка, е Свети Трифон и приликата му с Трифон Иванов е удивителна. До него нелепо се кълчи някакво отче с похотлив поглед и купидоново лице, в който разпознавам Свети Валентин, а триото се оформя от римския бог на плодородието Луперкус, който е полугол и със скромната си козя препаска сякаш тъкмо излиза от RENESANZ в Панаира.
Здравей Валентин, аз съм от MyLife.
А къде е онова богобоязливо девойче Люба Вангелова?
В София е отче.
Всички красиви жени отиват в ада синко.
До колкото знам си бил обезглавен, нямаш белези по шията обаче…
Това е, защото ми отрязаха другата глава трижди проклети да са!
Е добре де – кое те накара да бракосъчетаваш младите влюбени срещу волята на лудия Клавдий?
Сексуалната революция на онази 255 година беше нещо твърде специално дете мое. Неизчерпаемата енергия на би-содомитите бе строго канализирана в духа на богоугодната хетеро консумация и това доведе до преливането на езическата сластна греховност в мира и любовта на християнското учение. Аз някак естествено оглавих този процес защото бях най-надарен от към главата, да бъде низвергната суетата ми.
А какво ви обединява със Свети Трифон?
Ами с Трифон, да се свети името му, сме набори. Той беше дилър на божията кръв (виното) и черповаше с нея всички праведни и най-вече онези, който не можеха да вдигнат коня, нека господ ми прости за израза. За нашето поколение Трифон беше като Тим Лиъри за хипитата, да почива в мир съзнанието му.
А Луперкус?
Той е символ на обединението между старото и новото. Макар да притежава известни зоофилски наклонности, с прекомерната си привързаност към козите, все пак дълги години е работил като бог на плодородието, преди Исус и християнската корпорация да изметат конкуренцията в името на отца и светия дух.
Значи на 14 празнуваме и за трима ви?
Естествено – това е празник на влюбените в плътските вакханалии – ядини, пиини, онова, което в Пловдив го правите с И плюс модерните синтетични експерименти, чадо мое.
Какво се е променило в любовта през годините?
Химията и се промени, флуидите и феромоните вече се модифицират, виаграта е абсолютен хит, гейовете отново са на мода. Военните на САЩ дори изобретиха гей бомба, алилуя! Това е едно завръщане към първичните езически сексуални подтици, поставено под знаменателя на синтетично озверяване.
Какво мислиш за кича, съпровождащ честванията на свети Валентин?
Това с плюшените зверове, изтръгнатите хелиеви сърца завързани на въженца, множеството опръскани с червено картички и скупчения по главните улици народ удивително напомня на гладиаторските боеве, в които ни хвърляха да умираме навремето.
Как се разви легендарния романс с дъщерята на тъмничаря, който е бил натоварен с публичното ти линчуване?
След като ме скопиха тя плю на духовната за сметка на плътската любов и ме заряза, за което сега се пържи в ада – втората врата в ляво на партера. Рядко слизам и почти не се виждаме, господ да и прости прегрешенията.
Какви са бъдещите ти творчески планове?
Замисляме се упорито с Трифон дали да не се преродим в САЩ, щата Тексас. Той ще продава кока и анфетки, а аз отново ще съм алтернативен отец, най-вероятно холандец, бракосъчетаващ хомосексуалисти афроамериканци.
Какво е посланието ти за българските влюбени?
20 години вашите политици неуморно ви и***. Крайно време е да се вдигнете и да им отвърнете със същото, защото както народната мъдрост твърде – каквото почукало, такова се обадило. Мисля си, че такава е божията воля.

Списание “MyLife”/Брой 11/Тема на броя: От сърце

Текстът преди коректорска и редакторска намеса

© Пламен Четелязов, автор

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s